Sport en bewegend leren

Home / Ons onderwijs / Sport en bewegend leren

Sport en bewegend leren

Op de Prins Hendrikschool zijn we op verschillende manier bezig met bewegen en gezondheid. Elke groep gymt één of twee keer in de week. Vanuit Stichting Welzijn worden er jaarlijks allerlei lessen georganiseerd voor de midden- en bovenbouw als diverse fittesten, sportworkshops en dit jaar werken we extra aan de hand/oogcoördinatie.
Daarnaast schenken we ook aandacht aan gezond eten. De kinderen nemen voor het tienuurtje fruit en drinken mee naar school en voor de lunch een lekkere boterham mee.

Ook zijn we binnen de school actief met Bewegend Leren. Bewegend leren is een manier om de leerstof op een actieve manier te verwerken en toe te passen. Het is een uitdagende leervorm en draagt ook bij aan de leerprestaties van de kinderen. Het bewegend leren is een vast onderdeel tijdens onze lessen. Het is veel leuker om niet alleen maar stil hoeven te zitten en te werken in een schrift. Er zijn zoveel andere leuke manieren om dit met bewegen te doen. Een bijkomend voordeel, de stof blijft veel beter hangen! Bijvoorbeeld… met rekenen oefenen we sommetjes op het plein door middel van een tikspel, schrijven we het dictee op het plein met stoepkrijt, automatiseren we tafels in de klas d.m.v. springen en maken we een letterhinkelpad om de letters te oefenen.

Kortom…

  • Bewegen is gezond: Bewegen is erg goed voor je. Door te bewegen voorkom je overgewicht en blijf je gezond.
  • Betere concentratie: Door bewegen en leren af te wisselen of zelfs te combineren kun je je beter concentreren.
  • Betere schoolprestaties: Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat meer bewegen leidt tot betere schoolprestaties.
  • Beter zelfbeeld: Bewegen heeft bij kinderen ook een positief effect op zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociaal gedrag.
  • Meer plezier: Bewegen toepassen in de klas maakt school leuker voor leerlingen en voor docenten.
  • Gemaakt om te bewegen: We doen onszelf en ons lichaam een groot plezier met bewegen. We zijn er voor gemaakt.
    (bewegendleren.net)