Groep 1-2

Home / Onze school / Groepen / Groep 1-2

Onze kleuters komen elke dag samen in het gebouw van de “Kleine Garve”. Hier hebben we een gezellige klas en een fijne buitenspeelplaats. Ook spelen soms de kinderen van kinderopvang ‘Avonturijn’ met ons buiten.

In groep 1-2 zitten gemiddeld 18 kinderen. Dit is een fijn aantal om elk kind die aandacht te geven wat het nodig heeft. De kracht van een combinatiegroep 1 en 2 is dat de kinderen veel van elkaar leren en zorgzaam voor elkaar zijn. Juf Karin is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de groep en op woensdag juf Samantha/ Irma.

Een schooldag uit het leven van een kleuter: “Wij, de kleuters van groep 1-2, gaan elke morgen als wij de klas binnen komen aan onze tafel zitten en we starten met het spel of werkje wat er klaar ligt. Als onze papa/mama’s weg zijn, gaan de kleuters van groep 2 in de kleine kring een activiteit doen met de juf over klanken, rijmen, woorden, cijfers en begrippen. De kleuters van groep 1 gaan door met hun spel aan tafel. Daarna komen we samen in de grote kring om de dag te beginnen met de dagen van de week, dagplanning en Trefwoord. We zingen liedjes en luisteren naar een verhaal. We kunnen kiezen of we in de hoeken spelen of een werkje willen maken. Ook in de hoeken spelen we over het thema waar we op dat moment mee bezig zijn en maken we bv. van de Kapla een mooie boom of spinnenweb als we het over het thema herfst hebben. In de hoeken leren we om samen te spelen en te overleggen wat en hoe we
iets gaan maken. We worden nieuwsgierig gemaakt door de vraag van de week over het thema. En samen proberen we antwoorden erop te vinden.
Na al het zingen, spelen en werken mogen we om 10 uur ons fruit en drinken opdrinken. Nog een filmpje of een verhaal en dan gaan we lekker klimmen, klauteren en rennen op ons plein. De lunch eten we aan onze tafel. ‘s Middags zijn we ook buiten te vinden en in de klas doen we een kringactiviteit en kiezen we de hoeken of een spel.

Verder leren we Engels, doen we taal- en rekenspelletjes, we zingen liedjes en de juf leest veel prentenboeken voor. Ook gaan we weleens wandelen met groep 7 of 8, of lezen zij ons voor of spelen we een gezelschapsspel met hen.
Om de week gaan we met de biebmoeder naar de schoolbieb de ‘Prieph’ in de Garve en kiezen we ons eigen prentenboek uit. Soms gaan we naar een voorstelling, daar gaan we dan met auto’s naar toe.

In de grote kring sluiten we de dag af en vertellen elkaar wat goed ging, fijn was of nog beter kan. En dan gaan we moe en voldaan naar huis”.