Groep 1-2

Home / Onze school / Groepen / Groep 1-2

Onze kleuters komen elke dag samen in het gebouw van de “Kleine Garve”. Hier hebben we een gezellige klas en een fijne buitenspeelplaats. Ook spelen soms de kinderen van kinderopvang ‘Avonturijn’ met ons buiten. In groep 1-2 zitten gemiddeld 22 kinderen. Dit is een fijn aantal om elk kind die aandacht te geven wat het nodig heeft. De kracht van een combinatiegroep 1-2 is dat de kinderen veel van elkaar leren en zorgzaam voor elkaar zijn. Juf Karin is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de groep en op woensdag is juf Irma er. De eerste weken dat de kleuter naar school gaat is het belangrijk dat het zich fijn en veilig voelt in de groep en met plezier naar school gaat. Vanuit die veiligheid en de structuur van de afspraken en regels, zal het kind geleidelijk aan de wereld van de klas en daarbuiten én zijn vriendjes en vriendinnetjes in de groep meer en meer gaan ontdekken.

We starten de dag met inloop aan eigen tafel waar de kleuter zelfstandig met een spel aan de slag kan gaan. Deze activiteiten staan vaak in het teken van het thema bv. de herfst, waar we ongeveer vier weken over werken. We leren spelenderwijs in de hoeken, aan tafel met een werkje, in de gang, in de speelzaal en op het kleuterplein. De kleuters ontdekken op deze manier veel over dit thema. Ze worden nieuwsgierig gemaakt en uitgedaagd om samen of alleen hierover veel te weten te komen. In de (kleine) kring worden reken- en taal spelletjes aangeboden, leren we Engels, worden liedjes gezongen en veel prentenboeken voorgelezen. Om tien uur eten we in de kring ons fruit en drinken we ons drinken op. Na al het spelen en werken zijn we om twaalf uur toe aan onze boterhammen met een beker drinken.

Regelmatig doen we een activiteit samen met groep 7 of 8, bv. voorlezen in een klein groepje, een boswandeling maken of een gezelschapsspel spelen. Om de week gaan we met de biebmoeder naar de schoolbieb “de Prieph” in de Garve om daar ons eigen prentenboek uit te zoeken. Dit boek ‘lezen’ we in de klas als we even op elkaar moeten wachten. En ook mogen we vertellen aan de andere kinderen waar het boek over gaat. Soms gaan we naar een voorstelling, waar we dan met auto’s naar toe gaan.