Groep 3-4

Home / Onze school / Groepen / Groep 3-4

In groep 3/4 zitten 25 leergierige en gezellige kinderen. We hebben het fijn met elkaar. Op maandag en dinsdag is juf Irma in onze groep, op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Christien er.

’s Ochtends beginnen we met de zelfstandige start. Op de tafels liggen spelletjes en opdrachten waar de kinderen mee aan het werk kunnen. Ook kan het werk zijn dat een keer afgemaakt moet worden of waar de kinderen niet aan toe zijn gekomen.

Groep 3/4: dat is een heerlijk schooljaar waarin hard gewerkt wordt, maar ook zeker plezier gemaakt zal worden. In groep 3 leren we lezen, taal/spelling en schrijven, in groep 4 komen daar de hoofdletters bij en netjes aan elkaar schrijven. We oefenen met de tafels 1, 2, 5 en 10 en later ook de andere tafelsommen.

We mogen iedere week in de schoolbibliotheek een eigen leesboek uitzoeken. We lezen lekker veel, zodat we veel avonturen kunnen beleven. Verder is veel lezen natuurlijk ook goed om het technisch lezen goed onder de knie te krijgen. Naast technisch lezen, leren we steeds meer begrijpend te lezen.

In de klas proberen we zoveel mogelijk spelend en bewegend te leren, zodat we beter onthouden wat we moeten doen/ weten. Met onze groep hebben we samen klassenregels opgesteld. We werken en leren op verschillende manieren in de groep: samen met ons groepje, met ons schoudermaatje of gaan zelfstandig aan het werk.

We hebben  natuurlijk nog veel meer op het programma staan. We leren Engels, maken muziek, knutselen en gymmen. Ook gaan we dit jaar weer aan de slag met 4x Wijzer: vanuit een thema gaan kinderen op zoek naar antwoorden op de vragen die bij het thema horen. Hiervoor gebruiken ze hun eigen talenten om het thema te verkennen, onderzoeken en ervaren.

Ook doen we sport en spelactiviteiten, culturele uitstapjes, gaan op schoolreisje en natuurlijk vieren we de verjaardag van de juffen.

We ontdekken dit jaar weer verder waar we goed in zijn én we zullen ontdekken hoe we elkaar kunnen helpen waar dat nodig is.

We gaan er een mooi jaar van maken met elkaar!