Groep 8 is een heel leuk, gezellig, leerzaam en bijzonder jaar. Dit jaar zijn we met 25 kinderen, 11 jongens en 14 meisjes, die erg enthousiast zijn.

Tot de eindtoets is het gewoon nog hard werken met de vakken rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen. Daarnaast worden de kinderen vaardigheden aangeleerd om een eindtoets zo goed mogelijk te kunnen maken door het vak studievaardigheden. De kinderen leren hoe je antwoorden kunt opzoeken, grafieken aflezen, etc. Om de zaakvakken eigen te maken werken wij met Vierkeerwijzer. Dit is projectmatig. Bijvoorbeeld we hebben het project twee keer wereldoorlog. Dan gaan de kinderen eerst informatie opzoeken over de verplichte vragen die ze aan het eind van het project moeten beheersen. Als de vragen goed zijn beantwoord, gaan de kinderen aan de slag met een opdracht. Een opdracht in dit thema zou kunnen zijn: maak de slag om Arnhem na. Dit betekent dat de kinderen eerst de informatie op moeten zoeken van de slag om Arnhem en daarna pas aan de slag kunnen. Tussen door gaat de leerkracht bij de kinderen zitten en stelt kritische vragen om dieper in de stof te komen, waardoor de kinderen nog meer leren.

Na de eindtoets laten we de touwtjes wat vieren, maar blijven zeker nog werken aan alle vakken. We gaan ons dan met name focussen op de musical.

Wat in groep 8 ook de aandacht krijgt is de agenda. Hoe plan je om een werkstuk te maken en die dan om te zetten naar een spreekbeurt in de vorm van een presentatie en wat doe je als je huiswerk op krijgt voor de volgende dag, maar eigenlijk heb je nog een training van je sport en je hebt nog een verjaardag van je oma. Ook dit trainen we in groep 8.
Wat ook niet geheel onbelangrijk is in groep 8 is de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Wat heeft welke school te bieden en welke school past het beste bij de leerlingen.

Naast alle vakken die de kinderen krijgen heeft groep 8 natuurlijk ook bijzondere activiteiten. Zo gaat groep 8 naar techniekdag, om al vast te kijken wat er in de wereld is wat betreft techniek; we gaan naar het gemeentehuis om een echte gemeenteraad na te bootsen; groep 8 gaat naar Westerbork. In groep 8 doen we mee aan de nationale pannenkoekendag en bakken we pannenkoeken voor de oudere mensen in een verzorgingstehuis. en wij gaan natuurlijk op kamp en als laatste hebben we de musical. En na dat alles nemen we afscheid van elkaar en zijn de kinderen klaar voor het Voortgezet onderwijs.